[OS X TeX] TeXShop tilde not behaving

Alan Litchfield alan at alphabyte.co.nz
Thu Feb 15 13:22:43 EST 2018

Thanks Herb,

That was what I was trying to get but the keyboard was not giving it to me. Sorted now. 

Using “US International - PC”, to get the required character, hit a space after each of ~ ^ “ ‘  :)

Dr Alan Litchfield
PO Box 1941
Auckland, New Zealand 1140

> On 16/02/2018, at 02:44, Herbert Schulz <herbs at wideopenwest.com> wrote:
>> On Feb 14, 2018, at 9:25 PM, Alan Litchfield <alan at alphabyte.co.nz> wrote:
>> Hi,
>> Odd behaviour has appeared in TeXShop (or with OS X 10.13.3) in which the tilde no longer seems to provide a non-breaking space. Instead, I got a ? in the PDF output and the tilde in the source was changed to ? after running LaTeX. Then I changed the input in TeXShop to UTF8 and the ? changed to ËIJ, so I added \usepackage[utf8]{inputenc}. Then I got the tilde, ˜, instead of a non-breaking space :/
>> Minimal example and output attached.
>> Is there some setting I need to change? What am I doing wrong here?
>> Thanks
>> Alan
> Howdy,
> That is probably a raised ~ which is NOT the version that's part of the ASCII subset which is used for the non-breaking space ~ (Shift-` on the US keyboard).
> I enclose a fixed version of your MWE:
> <me.tex>
> Good Luck,
> Herb Schulz
> (herbs at wideopenwest dot com)
> ----------- Please Consult the Following Before Posting -----------
> TeX FAQ: http://www.tex.ac.uk/faq
> List Reminders and Etiquette: https://sites.esm.psu.edu/~gray/tex/
> List Archives: http://dir.gmane.org/gmane.comp.tex.macosx
>                https://email.esm.psu.edu/pipermail/macosx-tex/
> TeX on Mac OS X Website: http://mactex-wiki.tug.org/
> List Info: https://email.esm.psu.edu/mailman/listinfo/macosx-tex

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://email.esm.psu.edu/pipermail/macosx-tex/attachments/20180216/125b9748/attachment.html>

More information about the MacOSX-TeX mailing list